W hotelu Sheraton Grand Warsaw odbyła się oficjalna prezentacja nowych wnętrz. Modernizacji poddano nie tylko lobby, restauracje, pokoje, ale stworzono również nowe przestrzenie do pracy i spędzania wolnego czasu. Wygląd zmienionych hotelowych pomieszczeń pokazała zaproszonym gościom Angela Saliba, dyrektor warszawskiego Sheratona.
Nowy koncept wnętrz
Sheraton Grand Warsaw jest jednym z pierwszych na świecie hoteli sieci Sheraton, który realizuje misję, jaką jest kształtowanie przestrzeni sprzyjającej różnego rodzaju spotkaniom i wspólnego przebywania nie tylko podróżnych, ale również mieszkańców miasta.
Lobby hotelu posiada tak zwany Gathering Table zachęcający gości do wspólnej pracy, jedzenia, picia. Wyposażony on został we wszystkie potrzebne ku temu rozwiązania, jak gniazdka czy lampki biurkowe. Dźwiękoszczelne przestrzenie sprzyjające prywatnej atmosferze zostały stworzone w ten sposób by w spokoju odbyć rozmowę telefoniczną. Lobby zostało zaprojektowane przez specjalistyczne studio wnętrz - Goddard Littlefair z Londynu. Oddaje ono ducha historii Warszawy dzięki zastosowaniu w nowoczesny sposób modernistycznych materiałów. Przy okazji warto wspomnieć, że Jo Littlefair, jeden z partnerów Goddard Littlefair, otrzymał tytuł dizajnera roku 2019 według Brit List.
„Z zachwytem prezentujemy nowe wnętrza hotelu Sheraton Grand Warsaw” - komentował środowe wydarzenie John Licence, wiceprezydent sieci Marriott International w Europie, który zarządza markami Premium i Select. “Obiekt jest jednym z pierwszych hoteli sieci, który prezentuje nowy styl lobby, pomyślany tak, by Sheraton stał się popularnym miejscem spotkań” - dodaje.
Smaczne i miło
Efektem renowacji jest także otwarcie dwóch restauracji - Mia Cucina i InAzia – pod przewodnictwem lokalnego szefa kuchni Marcina Sasina, a także restauracji Mezzano, działającej głównie w porze śniadań.
Goście hotelowi mogą delektować się daniami kuchni włoskiej w przestronnej, pełnej naturalnego światła restauracji Cucina Mia. Wyjątkową atmosferę podkreśla subtelna mozaika zieleni, czerwieni i beżu, a niespotykanego charakteru nadaje nowoczesny mural lokalnej artystki Agaty Czeremuszkin-Chrut. Proste tradycyjne włoskie dania przygotowywane są z najwyższej jakości składników, tak by w połączeniu z miłą atmosferą tu panującą gwarantują, goście miło zapamiętali pobyt w Cucina Mia.
Miłośników kuchni azjatyckiej zaprasza restauracja inAzia, która już od wielu lat kojarzona jest z hotelem. Dzięki doświadczeniu szefa kuchni Marcina Sasina goście mają dobrą okazję, aby spróbować prawdziwych azjatyckich smaków. Przygotowane na specjalnym japońskim grillu Robata mięsa i owoce morza zadowolą najbardziej wyszukane podniebienia. Eleganckie wnętrza w kolorze koralu i morza podkreślają panująca tu orientalną atmosferę, a dzięki wbudowanym oknom, które wychodzą na kuchnię, możemy podziwiać mistrzów przy pracy.
Udogodnienia dla biznesmenów
Sheraton Grand Warsaw dysponuje 350 nowoczesnymi pokojami, z których roztacza się panorama na centrum Warszawy. Ich nowy wystrój opracował ceniony angielski projektant wnętrz - Alex Kravetz. Ponieważ Sheraton to hotel biznesowy w pokojach jest wiele udogodnień nie tylko technologicznych, ale też praktycznych, jak duże biurko do pracy. W hotelu znajduje się ekskluzywny Sheraton Club Lounge dostępny dla członków programu lojalnościowego Marriott Bonvoy Elite i dla gości, którzy zamieszkują pokoje na piętrze Sheraton Club.
Jedenaście sal konferencyjnych o łącznej powierzchni 1125 m² tworzy znakomite portfolio dla organizatorów konferencji. Miłośnicy fitnessu i spa znajdą w ofercie hotelu nowoczesną siłownię, salę do zajęć gimnastycznych, trzy sale do masażu, saunę i łaźnię parową, a także pokoje wypoczynkowe, które pozwolą na relaks po intensywnym dniu.
JEN